Hlavní obsah

Bayern chce zpět do čela bundesligy, musí vyhrát šlágr na Schalke

Nejen v Anglii se těší na šlágr prvního s druhým, i v německé bundeslize se fanoušci nemohou dočkat víkendu. Ve šlágru 29. kola se pokusí Bayern Mnichov vrátit zpět do čela soutěže, kde jej vystřídalo Schalke. A to bude vedení hájit na domácím stadiónu v Gelsenkirchenu. Může navíc bavorskému gigantu vrátit nedávnou porážku v Německém poháru.

Foto: Michael Dalder , Reuters

Arjen Robben zařídil Bayernu Mnichov vítězství nad Schalke v semifinále Německého poháru - ilustrační foto.

Článek

Schalke pod novým koučem Magathem (bývalý trenér Bayernu) září a minulý týden se probojovalo do čela bundesligy. Pomohla mu k tomu výhra 2:0 na hřišti třetího Leverkusenu. Oba góly vstřelil Kevin Kurányi a v Německu se rozběhly spekulace, že by reprezentační kouč Löw měl rebelujícího útočníka vzít zpět do národního celku. Kurányi se střelecky prosadil v deseti z posledních 14 kol.

Bayern ve středu otočil nepříznivý vývoj v duelu Ligy mistrů proti Manchesteru United a dvěma trefami v závěrečných minutách zvítězil 2:1. Sice nesplnil plán uhlídat excelentního Rooneyho, který už ve druhé minutě otevřel skóre, v 77. minutě ale vyrovnal Ribéry a v nastavení zařídil výhru Bayernu Olič. V bundeslize ale svěřenci trenéra van Gaala minulý týden prohráli doma se Stuttgartem 1:2 a museli přenechat první příčku Schalke.

Schalke se ale na Bayern nedaří, prohráli s ním v historii 37 zápasů (což je víc, než proti jakémukoliv jinému bundesligovému soupeři). Z posledních 11 vzájemných soutěžních utkání vyhrálo Schalke jediné. Poslední vzájemný duel rozhodl Robben, který v prodloužení semifinále Německého poháru vstřelil v Gelsenkirchenu jediný gól zápasu. Podzimní ligový duel skončil remízou 1:1 (31. Van Buyten – 43. Matip).

Na vítězství Schalke si můžete vsadit v kursu 2,62, na výhru Bayernu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,54. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,2.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama