Hlavní obsah

Slavia může potvrdit zlepšení ve vršovickém derby, Klokani chtějí nakročit k záchraně

Pikantní bude derby vršovických klubů ve 23. kole Gambrinus ligy. Fotbalisté Slavie sice prohráli poslední tři zápasy v nejvyšší soutěži, po rezignaci kouče Jarolíma se nový kouč Cipro uvedl vítězstvím v poháru nad Spartou. V pondělí sešívaní v Edenu přivítají Bohemians 1905, kteří mohou udělat další důležitý krok k záchraně.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hocine Ragued ze Slavie (vlevo) fauluje Jana Štohanzla z Bohemians 1905.

Článek

Slavia se v lize trápí, je ve středu tabulky a na vedoucí Spartu ztrácí propastných patnáct bodů. Zachránit sezónu může v poháru, ale ostudu nechce udělat ani v nejvyšší soutěži. Zastavit sérii tří porážek hodlají sešívaní už v pondělí. Na marodce jsou stále Hloušek, Kaufman, Naumov a Vomáčka.

Bohemka má pětadvacet bodů a celkem luxusní náskok na sestupové příčky. Jistotu zatím nemá a každý bod ze Slavie by Klokany přiblížil záchraně. Kouč Hoftych ale nemůže počítat s vykartovanými Lukášem a Róthem. V minulém kole Klokani sebrali dva cenné body Teplicím. Remízu 1:1 zařídil v Dolíčku vlastní gól hostujícího Rosy.

V podzimním duelu se oba soupeři rozešli po remíze 1:1. Skóre před vyprodaným Dolíčkem otevřel proměněnou penaltou slávista Belaid, po chvíli ale srovnal Štohanzl.

Na vítězství Slavie si můžete vsadit v kursu 1,45, na výhru Bohemians 1905 vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 6,1. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,9.

Reklama