Hlavní obsah

Vítkovice mohou v Praze stvrdit postup, Slavia dohání ztrátu

Správnou nohou vykročili do semifinále play-off extraligy hokejisté Vítkovic. Ostravané oba domácí duely vyhráli a do Prahy k pondělnímu třetímu zápasu odcestovali v pohodě. Slavii může těšit výkon mladého gólmana Furcha, na svém ledě ale nesmí zaváhat. Případná porážka by znamenala, že Vítkovicím by stačilo jediné vítězství k postupu do finále.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Yorick Treille z Vítkovic (vlevo) v souboji s Jiřím Doležalem ze Slavie v pátečním semifinálovém duelu.

Článek

Sešívaní v prvním utkání utrpěli debakl 2:7, čtyři body (1+3) získal útočník Lukáš Krenželok. Vyrovnaný zápas se zlomil ve třetí třetině, kterou domácí i díky třem zásahům v poslední desetiminutovce vyhráli 4:0. Nedařilo se brankáři Slipčenkovi.

Toho do druhého utkání nahradil mladíček Dominik Furch a kouči Růžičkovi se odvděčil dobrým výkonem. Slavia šla do vedení po střele Lukáše Havla, o pouhých 23 sekund později ale chybovala a doslova darovala vyrovnání Radimu Hruškovi. Vítězný gól vstřelil Yorick Treille ve 48. minutě, čtyři sekundy před koncem pečetil výsledek na 3:1 Juraj Štefanka. První slávistický útok Vondrka – Červenka – Kůrka byl u všech inkasovaných gólů hostí.

Na vítězství Slavie si můžete vsadit v kursu 2,05, na výhru Vítkovic vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,68. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4.

Reklama