Hlavní obsah

Barcelona je blízko postupu do semifinále LM, Kanonýři nejsou bez šancí

Překvapivý průběh mělo úvodní čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů mezi Arsenalem a FC Barcelona. Španělský obhájce trofeje na Emirates Stadiu dominoval a mohl vysoko zvítězit. Některé své šance neproměnil a v závěru přišel o luxusní dvougólový náskok. Odveta v Katalánsku tak bude po remíze 2:2 stále zajímavá.

Foto: Tom Hevezi, ČTK/AP

Forvard Barcelony Zlatan Ibrahimovič (vzadu) tísněný Vermaelenem střílí na branku Arsenalu.

Článek

Barcelona v Londýně předvedla, že je nejspíše po právu považována za nejlepší současný klub. Soupeři půjčovala po většinu duelu míč jen výjimečně a její kreativní ofenzíva si vytvářela šance. Ty ovšem svěřenci trenéra Guardioly zahazovali. Až po přestávce se po chybě gólmana Almunii prosadil Ibrahimovič a stejný hráč v 59. minutě zvýšil. Arsenal se ale dokázal sebrat a kouči Wengerovi vyšlo střídání. Čerstvý rychlík Walcott v 69. minutě snížil a pět minut před koncem vyrovnal z penalty po faulu Puyola kapitán domácích Cesc Fábregas.

Španělský špílmachr ale do odvety pro žluté karty nenastoupí, Arsenal bude postrádat i stopera Williama Gallase. Ten si obnovil zranění lýtkového svalu. Stejný problém nepustí do hry ani dvougólového střelce z prvního zápasu Ibrahimoviče. Barca bude bez obou tradičních stoperů, po červené kartě nemůže hrát kapitán Puyol, pro žluté karty pak jeho parťák ze španělské reprezentace Piqué.

Oba týmy se utkaly ve finále Champions League 2006, na pařížském Stade de France vyhráli Katalánci 2:1. Kanonýři vedli po trefě Sola Campbella, skóre v poslední čtvrthodince otočili Eto’o a Belletti. Arsenal hrál od 18. minuty bez vyloučeného brankáře Lehmanna. Předtím se slavné celky střetly v základní skupině Poháru UEFA 1999/2000. Na Nou Campu skončil zápas 1:1, v Londýně vyhráli Katalánci 4:2.

Oba týmy o víkendu uspěly v domácích soutěžích. Arsenalu vítězství nad Wolverhamptonem zachránil až ve čtvrté minutě nastavení Bendtner, Barcelona porazila 4:1 Bilbao. Dvakrát se trefil Krkič, jednou pak Jeffrén a Messi.

Na vítězství Barcelony si můžete vsadit v kursu 1,4, na výhru Arsenalu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 6,5. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,1.

Reklama