Hlavní obsah

Manchester bez Rooneyho odvrací vyřazení, Bayern těší návrat Robbena

Ve složité situaci jsou fotbalisté Manchesteru United. Finalista posledního ročníku Ligy mistrů prohrál úvodní čtvrtfinále prestižní soutěže v Mnichově s Bayernem 1:2 a doma tak musí zvítězit. Chybět mu ale nejspíše bude hvězdný útočník Wayne Rooney a při víkendovém šlágru proti Chelsea se ukázalo, jak je anglický reprezentant pro Rudé ďábly důležitý. Bayern naopak může počítat s uzdraveným Robbenem.

Foto: ČTK/AP

Ryan Giggs se sklání nad zraněným Waynem Rooneym.

Článek

Manchester patří k nejlepší klubům současnosti, má ale starosti. O víkendu prohrál šlágr o první místo Premier League s Chelsea 1:2, i když vítězný gól vstřelil londýnský Drogba z ofsajdu. Kouč Ferguson se musí v klíčové fázi sezóny obejít bez útočníka Rooneyho, který si v úvodním čtvrtfinále LM poranil kotník a měly by jej čekat ještě dva týdny bez fotbalu. V pondělí ale anglická média spekulovala o rychlejším hojení zranění, přesto by nasazení Rooneyho bylo velkým překvapením.

Bayern naopak povzbudila zpráva, že pro odvetu bude v pořádku Arjen Robben. Hvězdný Nizozemec již s týmem absolvoval plný trénink a trenér Van Gaal jej hodlá využít. O víkendu bavorský klub zvládl zápas na hřišti prvního Schalke, po výhře 2:1 se Bayern opět vrátil do čela bundesligy. Góly vstřelili Ribéry a Müller.

První zápas odstartovala blesková trefa Rooneyho už ve 2. minutě, přitom právě na anglického reprezentanta se Bayern speciálně chystal. Bránící Michelis ovšem podklouzl a Rooney pohodlně skóroval. Bayern ale oplatil Manchester jedenáct let starý kolaps, kdy ve finále Ligy mistrů Rudí ďáblové dvěma trefami v nastavení otočili vývoj. Tentokrát vyrovnal v 76. minutě Ribéry a v poslední minutě zařídil výhru Bayernu 2:1 Olič.

Na vítězství Manchesteru United si můžete vsadit v kursu 1,66, na výhru Bayernu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,52. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,5.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama