Hlavní obsah

Liverpool dohání ztrátu, doma musí Benfiku porazit

Porážku 1:2 si z Lisabonu odvezli fotbalisté Liverpoolu. Tradiční klub tak musí odvetu čtvrtfinále Evropské ligy na Anfield Road vyhrát, jinak se z postupu mezi nejlepší čtyři celky soutěže bude radovat Benfica. Ta nad Liverpoolem zvítězila čtyřikrát v řadě, a pokud domácí nepříznivou sérii neukončí, budou vyřazeni.

Foto: Tim Hales, ČTK/AP

Kapitán Liverpoolu Steven Gerrard (druhý zleva) se raduje se svými spoluhráči z branky.

Článek

V prvním zápase se už v 9. minutě parádně patičkou trefil liverpoolský bek Agger, Benfica ale dvěma proměněnými penaltami Óscara Cardoza po přestávce (59. + 79.) otočila skóre. Anglický celek hrál od 31. minuty bez vyloučeného Babbela.

Liverpool o víkendu v lize jen remizoval v Birminghamu 1:1, na gól Gerrarda (47.) odpověděl o devět minut později Ridgewell. Svěřenci trenéra Beníteze jsou v tabulce až šestí a na čtvrtý Manchester City ztrácí čtyři body. Benfica v neděli večer vyhrála 4:2 v Navalu, v čele soutěži má šestibodový náskok před Bragou.

Oba týmy se naposledy utkaly v osmifinále Ligy mistrů 2005/06, v Lisabonu domácí zvítězili 1:0, v Liverpoolu pak dokonce 2:0. To byla čtvrtá porážka celku Premier League proti Benfice v řadě, předtím Liverpool Portugalce pětkrát v řadě porazil.

Na vítězství Liverpoolu si můžete vsadit v kursu 1,64, na výhru Benfiky vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 5. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,55.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama