Hlavní obsah

Slavia opět jede na Letnou, po porážce v lize chce Spartu vyřadit v poháru

Podruhé během čtyř dnů se fotbalisté Slavie představí na hřišti úhlavního rivala Sparty. Ligové pražské derby v pondělí Sparta vyhrála gólem Sionka, v odvetném čtvrtfinále Ondrášovka cupu Slavia hájí jednogólový náskok z Edenu.

Foto: René Volfík, ČTK

Radost slávistů z gólu proti Spartě, vpředu jeho autor Milan Černý.

Článek

Oba celky slibují férovou řežbu, množí se totiž spekulace ohledně dohodnutého výsledku. Slavia měla údajně Spartě pustit ligový zápas, Letenští po důležitém kroku k zisku titulu zase mají pustit Slavii do semifinále poháru. Fotbalisté obou týmů spekulace ostře odmítli.

Sparta jako jediná v lize v probíhajícím ročníku neprohrála, celkem už v nejvyšší soutěži neodešla poražena v 27 zápasech. Trenér Chovanec už může počítat se Slovákem Kuckou, který v lize nemohl hrát pro disciplinární trest. Zranění jsou stále Pamič, Střeštík a Hušek.

Slavia věří v doléčení Jaroslava Černého, který byl už schopná naskočit na část pondělního zápasu. O ofenzivu by se měl starat zkušený Stanislav Vlček. Nového kouče Slavia Františka Cipra stále trápí rozsáhlá marodka, na níž jsou Hloušek, Kaufman, Naumov a Vomáčka.

V pondělí sparťané vyhráli ligové derby díky střele Libora Sionka, kterou nešťastně tečoval do protipohybu brankáře Vaniaka obránce Kopic. Úvodní čtvrtfinále poháru rozhodl gól slávisty Milana Černého.

Na vítězství Sparty si můžete vsadit v kursu 2,05, na výhru Slavie vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,9. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,75.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama