Hlavní obsah

Tučňáci se otřepali z úvodní porážky, v Ottawě chtějí uspět i podruhé

Z překvapivé porážky na úvod prvního kola play-off se hokejisté Pittsburghu rychle otřepali. Domácího obhájce Stanley Cupu sice v prvním zápase překvapila Ottawa, Tučňáci ale následující dva duely vyhráli a v úterý se mohou přiblížit postupu do druhého kola play-off.

Foto: Fred Chartrand, ČTK/AP

Tučňák Sidney Crosby (87) v souboji s Danielem Alfredssonem z Ottawy

Článek

Pittsburgh se do konce základní části neúspěšně přetahoval s New Jersey o divizní vítězství, ze čtvrté příčky v konferenci měl jistotu domácího prostředí v prvním kole. Fanoušci Tučňáků ale byli zklamaní, první zápas totiž Ottawa vyhrála 5:4. Domácím nepomohly ani dva góly a asistence Jevgenije Malkina, tři asistence si připsal Sidney Crosby.

Kapitán Pittsburghu Crosby byl klíčovým faktorem ve druhém zápase. Nejprve pozorně sledoval akci spoluhráče Kunitze, jehož střelu dorazil a odpověděl na gól Regina. Pak se blýskl parádním obranným zákrokem. Po zákroku gólmana Fleuryho směřoval puk za brankovou čáru, Crosby vše zpozoroval a skokem poslal kotouč do bezpečí. A šest minut před koncem si povodil hvězdu Ottawy Spezzu a předložil puk obránci Letangovi, který vstřelil vítězný gól.

Třetí utkání opět rozhodly góly největších hvězd Penguins. Ve druhé třetině se prosadili Malkin a Crosby, který pak přihrál i na gól veterána Guerina.

Senátoři postrádají tři opory

Senátoři v prvním zápase přišli o českého útočníka Milana Michálka, který si zranil koleno a sezóna pro něj skončila. Pro podobný problém nemůže hrát ani další hvězda Alex Kovaljov, zraněná záda nepustí do hry českého beka Filipa Kubu. V základní části každý tým vyhrál dva ze čtyř vzájemných zápasů.

Na vítězství Ottawy si můžete vsadit v kursu 2,5, na výhru Pittsburghu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,25. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,7.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články