Hlavní obsah

Lakers míří za poklidným postupem, Oklahoma ale drží krok

Mělo to být jasné klání a samozřejmý postup pro Los Angeles Lakers. Série úvodního kola play-off Západní konference NBA proti Oklahomě je ale nečekaně vyrovnaná. Přesto je obhájce titulu blízko postupu. Dobrý domácí start musí ovšem potvrdit v Oklahomě.

Foto: Morry Gash, ČTK/AP

Basketbalista Los Angeles Kobe Bryant

Článek

Oklahoma měla na konci dlouhodobé části stejnou bilanci jako Portland a San Antonio, ale v tabulce zůstala osmá. V play-off spoléhají na Kevina Duranta, který v průměru Lakers nastřílel 28 bodů.

Úspěšnější je hvězda Los Angeles Kobe Bryant, který ve dvou duelech vstřelil 60 bodů. Lakers byli v základní části nejúspěšnějším celkem na Západě, vyhráli 57 z 82 zápasů. Zatímco doma měli vynikající bilanci, v NBA byl lepší jen Cleveland, venku už to tak slavné nebylo (23 výher a 18 porážek).

První zápas vyhrálo Los Angeles 87:79, hosté se ale drželi až do závěrečné čtvrtiny. Až na defenzivního specialistu Artesta nastříleli ostatní členové základní formace Lakers minimálně 11 bodů. Týmu Thunder nepomohlo ani 24 bodů Duranta a 23 Westbrooka. Druhý duel série byl ještě vyrovnanější, domácí zvítězili 95:92. Nezastavitelný byl Bryant, který nastřílel 39 bodů. Jen o sedm bodů si připsal hostující Durant.

Na vítězství Oklahomy si můžete vsadit v kursu 1,8, na výhru Lakers vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,15. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 12.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama