Hlavní obsah

Hokejisté zahajují Švédské hry, ve Stockholmu se utkají s domácím výběrem

Jednou z posledních příprav před blížícím se mistrovstvím světa jsou Švédské hokejové hry. Na nich bude reprezentační trenér Vladimír Růžička ladit sestavu na šampionát. Po něm jej na střídačce vystřídá Alois Hadamczik. Češi turnaj EHT zahájí soubojem s domácím výběrem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář Ondřej Pavelec na tréninku hokejové reprezentace

Článek

Reprezentace má za sebou téměř dvoutýdenní přípravu bez ostrého zápasu, do Švédska odletělo 28 hokejistů. Mezi nimi ještě nebudou čeští „Kojoti“, kteří prohráli v play-off NHL rozhodující sedmý zápas s Detroitem. Růžička by stál o služby Martina Hanzala a Radima Vrbaty. Na výsledek zdravotní prohlídky se čeká u Martina Erata z Nashvillu.

K dispozici jsou tak ze zámořské NHL jen brankáři Tomáš Vokoun a Ondřej Pavelec, stejně jako mladý útočník Jakub Voráček. Posledně dva jmenované společně s pardubickým Jakubem Nakládalem čeká premiéra v národním celku. K pražské generálce proti Bělorusku by už měli být připraveni bek Michal Rozsíval a hlavní hvězda týmu Jaromír Jágr.

Začátkem loňského září čeští hokejisté na domácím turnaji EHT porazili 5:2, když dvakrát se prosadili v přesilovkách. Na finské Karjale byli úspěšnější seveřané, kteří o vítězství 4:3 rozhodli třemi góly v rozmezí tří minut druhé třetiny. V Moskvě pak Švédové opět zvítězili 4:3.

Na vítězství švédských hokejistů si můžete vsadit v kursu 1,9, na výhru české reprezentace vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,88. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,2.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama