Hlavní obsah

Slovácko může zamířit ze sestupových příček, hostí Mladou Boleslav

Alespoň na čas uniknout ze sestupových příček mohou fotbalisté patnáctého Slovácka. Pokud vyhrají páteční předehrávku 27. kola Gambrinus ligy proti Mladé Boleslavi, přeskočí České Budějovice i Kladno. Oba konkurenti v bojích o záchranu ovšem budou mít zápas k dobru. Navíc Slovácko v lize ještě nikdy Mladou Boleslav neporazilo.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Příliš důvodů k radosti fotbalisté Slovácka v závěru GL nemají - ilustrační foto.

Článek

Slovácko doma vyhrálo pět zápasů ze třinácti, zdolalo mistrovskou Slavii či Olomouc a před vlastními fanoušky zvládl klub z Uherského Hradiště klíčové zápasy proti Kladnu a Českým Budějovicím. V minulém kole ale Slovácko prohrálo na Kladně 0:1 a kleslo na sestupovou pozici. Nepomohla ani výměna trenérů, místo Mazury se na střídačku postavil Miroslav Soukup. Ten může počítat s útočníkem Švancarou, který odložil operaci zlomené ruky.

Mladá Boleslav se po mizerném startu jara a porážkách s Kladnem, Spartou a Bohemians 1905 rozjela a zvítězila třikrát v řadě. Pak ale nestačila na další týmy, bojující o titul. S Jabloncem prohrála doma 1:2 a naposledy opět před vlastními fanoušky podlehla 0:1 Teplicím. Venku se Středočechům v posledních kolech daří, ze čtyř utkání získali deset bodů.

Podzimní vzájemný zápas doma Mladá Boleslav zvládla, vítězství 3:2 jí přinesly góly Rolka, Mendyho a Kuliče již v úvodní půlhodině. Slovácko se zase dvakrát trefilo v poslední třicetiminutovce Ondřejkou a Smetanou.

Na vítězství Slovácka si můžete vsadit v kursu 2,35, na výhru Boleslavi vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,7. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,2.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama