Hlavní obsah

Hokejisté jdou na Finy už s jedničkou Vokounem

Již s plánovanou brankářskou jedničkou pro mistrovství světa Tomášem Vokounem jdou do druhého zápasu Švédských her čeští hokejisté. V prvním duelu předvedl parádní výkon mladý Ondřej Pavelec, který výrazně přispěl k vítězství nad domácím výběrem po samostatných nájezdech. V sobotu se Češi utkají s dalším severským soupeřem – Finskem.

Foto: Chris O´Meara, ČTK/AP

Před českým brankářem Tomášem Vokounem cloní Fin Teemu Selänne ve čtvrtfinále olympijského turnaje.

Článek

Svěřenci trenér Růžičky stále mohou myslet na celkový triumf v Euro Hockey Tour, na vedoucí Finy ztrácejí dva zápasy před koncem sezóny tři body. EHT Češi vyhráli jen v roce 1998. Prioritou pro Růžičku je ale hledání optimální sestavy pro mistrovství světa.

Češi v prvním utkání porazili domácí výběr 2:1 po samostatných nájezdech, rozhodující proměnil Klepiš. Předchozí český gól vstřelil Kašpar. Proti Finsku nemůže nastoupit útočník Kvapil, který má nastřelené koleno. Místo Čáslavy naskočí do sestavy obránce Krstev.

Finové v prvním duelu LG Games zdolali Rusko 5:4 po samostatných nájezdech, rozhodující proměnil Granlund. Dvakrát se prosadil Aaltonen.

Na Českých hokejových hrách Finové v Karlových Varech prohráli s domácím výběrem 0:2, před vlastními fanoušky na Karjale soupeři porážku oplatili (2:1). V Rusku pak zvítězili Češi 2:1 po prodloužení.

Na vítězství finských hokejistů si můžete vsadit v kursu 2,3, na výhru české reprezentace vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,35. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,1.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama