Hlavní obsah

Montreal jde za dalším šokujícím postupem, Tučňáci se snu na obhajobu nehodlají vzdát

Po vyřazení vítěze základní části NHL Washingtonu sahají hokejisté Montrealu po dalším šokujícím překvapení. V sérii proti Pittsburghu dokázali srovnat na 3:3 a v rozhodujícím sedmém duelu mohou ukončit naděje Tučňáků na obhajobu loňského triumfu.

Foto: Ryan Remiorz, ČTK/AP

Jaroslav Špaček (vlevo) oslavuje se spoluhráči z Montrealu svou trefu v duelu s Pittsburghem.

Článek

První zápas vyhrál Pittsburgh 6:3 a montrealský hrdina série proti Washingtonu Jaroslav Halák zápas ani nedochytal. Ve druhém duelu v Pittsburghu už slovenský brankář zářil a 38 zákroky zařídil Canadiens vítězství 3:1. Dvakrát se prosadil Cammalleri.

V Montrealu ale domácí první zápas nezvládli, hvězdou byl tentokrát gólman Tučňáků Marc-Andre Fleury. Ten pochytal 18 střel soupeře a čistým kontem přispěl k vítězství 2:0. Vítězný gól zařídil v přesilovce Malkin. Do dvouzápasového trháku Pittsburgh nešel, čtvrté utkání přes místy drtivou převahu (střely 26-9 po dvou třetinách) prohrál. Ve třetím dějství totiž Montreal dvěma góly otočil skóre na 3:2.

V obvykle klíčovém pátém zápase byla situace obrácená. Pittsburgh vedl díky gólům Letanga a Gončara 2:0, Montreal ve třetí třetině Tučňáky pořádně zmáčknul. Fleuryho ale překonal až 31 sekund před koncem a vyrovnat se mu už nepodařilo. Vyřazení Canadiens zabránili, dvěma góly se opět blýskl Cammalleri.

Na vítězství Pittsburghu si můžete vsadit v kursu 1,73, na výhru Montrealu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,66. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,85.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama