Hlavní obsah

Webber po triumfu v Barceloně může přepsat historii v Monte Carlu

Pouze Jenson Button z McLarenu dokázal v letošním ročníku mistrovství světa vyhrát dvě velké ceny. V neděli jej může napodobit pilot stáje Red Bull Mark Webber, který vyhrál poslední GP ve Španělsku. Pokud Webber uspěje i v Monte Carlu, stane se prvním Australanem po 51 letech, který na tradiční trati zvítězí.

Foto: Gustau Nacarino , Reuters

Mark Webber oslavuje vítězství ve Velké ceně Španělska.

Článek

Naposledy se z Australanů na monacké trati radoval Jack Brabham v roce 1959. Naděje Webbera na úspěch by zvedla úspěšná kvalifikace, která je na městské trati klíčová. A v Barceloně Webber úspěch z kvalifikace přetavil v celkové vítězství. Stáj Red Bull vyhrála letos všechny kvalifikace.

V čele průběžného hodnocení šampionátu je díky vítězstvím v Austrálii a v Číně Button se 70 body. Na záda mu s tříbodovou ztrátou dýchá Fernando Alonso s Ferrari. Španěl triumfoval v úvodním závodě sezóny v Bahrajnu. Třetí je pak vítěz z Malajsie Sebastian Vettel z Německa s 60 body, čtvrtý je s 53 body jeho stájový kolega Webber.

U Tipsportu si můžete vsadit na vítěze kvalifikace. Největším favoritem je Vettel s kursem 2,25, následovaný stájovým kolegou Webberem (3,5). Na Hamiltona s McLarenem si můžete vsadit v kursu 6, kurs 8 vypsali bookmakeři na Alonsa.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama