Hlavní obsah

Hokejisté hodlají proti Švédům odčinit trapas s Nory

S cílem odčinit šokující porážku s Norskem jdou do závěrečného utkání základní skupiny mistrovství světa čeští hokejisté. Ti se utkají se Švédy, kteří zatím vyhráli oba zápasy. Do osmifinále postoupí oba sokové, hraje se tedy o důležité body.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zklamání českých hokejistů po prohře s Norskem

Článek

V osmifinálové skupině totiž svěřenci trenéra Růžičky narazí na Kanadu a nebezpečné Švýcary a Lotyše. V případě porážky se Švédy by Češi měli nula bodů a čekala by je pořádná dřina na cestě do čtvrtfinále.

Růžička po překvapivé porážce s Nory zamíchal sestavou, do branky se vrátí Vokoun. Do první formace se k Jágrovi s Červenkou posune Klepiš, kapitán Rolinek se přesune do druhého útoku k Markovi s Voráčkem.

Švédsko v prvním utkání na šampionátu porazilo Norsko, ale přišlo o dvougólový náskok. Celek Tre Kronor ale dokázal na vyrovnání odpovědět třemi góly, dvakrát se v zápase prosadil Weinhandl. Ve druhém utkání málem seveřany překvapila Francie, která dokázala ve třetí třetině snížit ze stavu 0:3 na 2:3. Vyrovnat se jí už ale nepodařilo.

Na vítězství Švédů si můžete vsadit v kursu 1,88, na výhru českých hokejistů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,1. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,85.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama