Hlavní obsah

Letci mohou završit nevídaný obrat, NHL pozná posledního semifinalistu

Jediná série druhého kola play-off NHL čeká na svého vítěze. Boston sice vyhrál první tři zápasy série proti Philadelphii, Letci se ale vzchopili a dokázali sérii vyrovnat. Rozhodující sedmý duel se hraje opět na ledě Medvědů. Na postupujícího už ve finále Východní konference čeká Montreal, který překvapivě vyřadil obhájce trofeje Pittsburgh.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Shawn Thornton z Bostonu (vlevo) a Daniel Carcillo z Philadelphie během pěstního souboje - archivní foto.

Článek

Boston v úvodu série dominoval. První zápas vyhrál i díky třem asistencím beka Widemana 5:4, v prodloužení rozhodl Savard. Ve druhém utkání výhru Medvědům zařídil v 58. minutě ostrý hoch Lučič po asistenci Davida Krejčího.

Český hokejista nahrával i v prvním duelu ve Philadelphii, utkání ale po ostrém zákroku kapitána Letců Mika Richardse nedohrál. Pozdější vyšetření bohužel pro Krejčího odhalilo zlomené zápěstí a pro útočníka skončila sezóna. Medvědi přesto vyhráli 4:1, vítěznou trefu zařídil slovenský forvard Miroslav Šatan. Boston sérii ve Philadelphii neuzavřel, domácím v prodloužení vystřelil výhru 5:4 uzdravený Gagné. Čtyřikrát nahrával bek Carle.

Letci pak zvítězili v Bostonu jasně 4:0, dvakrát se trefil Gagné. O vyrovnání série se pak ve Philadelphii postaral 30 zákroky náhradní brankář Leighton, který zaskočil za Bouchera. Gólem a asistencí přispěl k vítězství lídr Letců Richards. Jen dva celky v historii soutěže dokázaly otočit sérii ze stavu 0:3 na zápasy, Flyers se mohou v pátek stát dalším.

Na vítězství Bostonu si můžete vsadit v kursu 2,2, na výhru Philadelphie vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,6. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,7.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama