Hlavní obsah

V NBA se bojuje o konferenční vítězství, Lakers hostí Phoenix

Ke svému finiši směřuje basketbalová NBA. Prestižní zámořskou basketbalovou soutěž v pondělí čeká úvodní finále Západní konference, Los Angeles Lakers přivítají Phoenix Suns. Domácí obhájci titulu jsou i podle bookmakerů Tipsportu favoritem série.

Foto: Lucy Nicholson , Reuters

Dvě superstar Los Angeles. V objetí Pau Gasol a Kobe Bryant.

Článek

Lakers v minulém kole smetli Utah, který vyprovodili v pouhých čtyřech zápasech. Nejprve doma zvítězili 104:99 a 111:103, poté uspěli dvakrát i na hřišti Jazzmanů. Třetí duel domácí prohráli o jediný bod 110:111 a sérii ukončilo vítězství Lakers 111:96. V prvním kole Los Angeles vyřadilo Oklahomu poměrem zápasů 4:2.

Phoenix si na úvod vyřazovací části poradil s Portlandem také 4:2 na utkání, poté byl naprosto suverénní v souboji se San Antoniem. Vyhrál všechny čtyři zápasy a pokaždé Spurs nastřílel přes 100 bodů.

V základní části vyhráli Lakers tři ze čtyř vzájemných duelů, Los Angeles má i výrazně lepší vzájemnou bilanci v play-off. Sedm sérií vyhrálo, jen čtyřikrát odešlo poraženo. Po příchodu hvězdného Steva Nashe do Phoenixu ale Suns uspěli v posledních dvou sériích proti Lakers. Zkušeného veterána ale nyní trápí zranění oka.

Na vítězství Lakers si můžete vsadit v kursu 1,34, na výhru Phoenixu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,27. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 14.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama