Hlavní obsah

Plzeň hraje o Evropu, ve finále poháru změří síly s Jabloncem

Jediné utkání chybí do konce fotbalové tuzemské sezóny. Mistrem už je Sparta, reprezentace se do JAR na mistrovství světa neprobojovala, a tak zbývá jen rozhodnout o vítězi Ondrášovka Cupu. Parádní ročník, v němž se radují z druhého místa v lize, mohou korunovat fotbalisté Jablonce. O účast v příští sezóně evropských pohárů se s nimi na pražské Letné porve Plzeň.

Foto: Milan Malíček, Právo

Plzeňští fotbalisté se radují z branky proti Kladnu.

Článek

Jablonec měl do posledního kola šanci vyhrát ligu, Sparta si ovšem nejlepší výchozí pozici pohlídala a raduje se ona. Po zaváhání Ostravy se Jablonec alespoň posunul na druhou příčku soutěže. To je nejlepší umístění Severočechů v historii.

Plzeň dlouho bojovala o postup do pohárové Evropy z ligy, nepříliš vydařený závěr ale veškeré naděje zmařil. I proto se chtějí Západočeši v pohárovém finále porvat o postup do Evropské ligy. V případě jejich vítězství by oči pro pláč zůstaly Teplicím.

V lize vyhrál Jablonec polovinu z 24 utkání, ale z posledních sedmi duelů se radoval jedinkrát. Na podzim dokonce s Viktorií doma prohrál, před vlastními fanoušky už jiný zápas v soutěži neztratil. Na jaře se oba celky rozešly po remíze 1:1.

Na vítězství Jablonce si můžete vsadit v kursu 2,5, na výhru Plzně vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,73. Pokud očekáváte remízu po základní části, je k dispozici kurs 2,9.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama