Hlavní obsah

Čeští hokejisté chtějí Finům vrátit vyřazení z olympiády

S cílem vrátit Finsku vyřazení z letošní olympiády ve Vancouveru jdou do čtvrtfinále mistrovství světa čeští hokejisté. Svěřenci trenéra Růžičky zvládli závěrečné dva duely osmifinálové skupiny a čeká je boj o semifinále. Stejně jako v Kanadě se o něj utkají tentokrát v Kolíně nad Rýnem s výběrem Suomi.

Foto: Chris Helgren, Reuters

Hokejisté Finska se radují po gólu do branky České republiky ve čtvrtfinále olympijského turnaje.

Článek

Finové v osmifinálové skupině nejprve porazili 2:0 Bělorusko, poté zdolali i Slováky (5:2). Na závěr však nestačili na Rusko, obhájci titulu podlehli seveřané 0:5. V základní skupině Finové překvapivě prohráli s Dánskem 1:4, pak ale udolali domácí Němce 1:0 a v klíčovém duelu o osmifinále porazili USA 3:2. Nejproduktivnějším hráčem týmu je zkušený bek Petteri Nummelin s 6 body (1+5).

České hokejisty podle očekávání táhne Jaromír Jágr s 6 body (3+3), stejně úspěšný je i Jiří Novotný (1+5). Do semifinále velkého turnaje se národní tým už čtyři roky nedostal a čekání chce ve čtvrtek ukončit.

Na olympiádě Češi prohráli 0:2, na květnových LG Games ve Švédsku dokonce Finům podlehli o tři góly (1:4). Předtím v Moskvě vyhráli Češi 2:1 po prodloužení, doma na Karjale zvítězili zase Finové 2:1. Úvodní turnaj Euro Hockey Tour v Karlových Varech domácí získali poměrem 2:0.

Na vítězství Finů si můžete vsadit v kursu 2,55, na výhru českých hokejistů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,25. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama