Hlavní obsah

Kanaďané mohou Rusům zhatit mistrovský hattrick, obhájce je ale favoritem

Zatím nejtěžší prověrka na probíhajícím mistrovství světa čeká na ruské hokejisty. Dosud neporažený hvězdami nabitý celek, který útočí na třetí světové zlato v řadě, ve čtvrtfinále čeká výběr Kanady. A zámořský celek se na vyřazovací boje umí pokaždé výborně namotivovat.

Foto: Jens Meyer, ČTK/AP

Kanadští hokejisté Steve Stamkos (vlevo), Corey Perry (uprostřed) a Rene Bourque se radují z branky na MS v Německu.

Článek

Kanaďané na úvod osmifinále rozstříleli Nory 12:1, pak ale prohráli 1:3 se Švédy a 2:3 s českými hokejisty. Do vyřazovací části tak vykročí ze čtvrté příčky proti dosud suverénním Rusům. V popředí kanadského bodování turnaje se drží zkušený Ray Whitney s osmi body (2+6), šest gólů v šesti zápasech vstřelil mladíček John Tavares. Kanaďané mají ze všech týmů na MS nejvyšší úspěšnost střelby (12,44 procenta).

Rusové se mohou spolehnout na kanonýra Ilju Kovalčuka, který ke dvěma trefám přidal pět nahrávek. Další hvězda NHL Alexander Ovečkin se prosadil pětkrát a jednou nahrával. Šesti kladnými body v hodnocení účasti na ledě se pyšní Vitalij Aťjušov. Rusové na mistrovství dosud vyhráli všech pět zápasů.

Na vítězství Rusů si můžete vsadit v kursu 1,5, na výhru Kanaďanů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,8. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,7.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama