Hlavní obsah

Jestřábi mohou nakročit k finále NHL, Žraloci musejí zabrat

Takový start fiále Západní konference si hokejisté San Jose jistě nepředstavovali. Před vlastními fanoušky Žraloci dvakrát podlehli Chicagu, a pokud nezvítězí alespoň jednou na ledě Blackhawks, budou mít po sezóně.

Foto: ČTK/AP

Hokejisté Chicaga (zleva) Dustin Byfuglien, Jonathan Toews, a Duncan Keith

Článek

Chicago je doma v play-off jen průměrné, k třem vítězstvím přidalo stejný počet porážek. Ale mimo svůj stadión září, sedmkrát z osmi případů si odváželo výhru. Lídrem je kapitán Jonathan Toews, který bodoval v posledních 11 zápasech.

San Jose zatím chybí produktivita hvězdného útoku s Joe Thorntonem. Urostlý Kanaďan má na svém kontě jedinou asistenci, ale čtyři záporné body. Jan Patrick Marleau (2+1) a Dan Boyle (0+3) získali ve dvou úvodních utkáních více než bod.

První zápas přitom San Jose odstartovalo skvěle, do vedení jej poslal ve 12. minutě Demers. Ve druhé třetině ale vyrovnal Patrick Sharp a necelých sedm minut před koncem rozhodl urostlý Dustin Bufyglien.

Odvetu Žraloci nezvládli. Již před polovinou utkání prohrávali 0:3 po gólech Ladda, Bufygliena a Toewse. Pak sice snížil Marleau, ale pojistku přidal Brouwer. Skóre uzavřel opět Marleau.

Na vítězství Chicaga si můžete vsadit v kursu 2,1, na výhru San Jose vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,75. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,7.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama