Hlavní obsah

Hokejisté útočí na finále, Švédy mohou na MS zdolat už podruhé

Jednou už čeští hokejisté na probíhajícím mistrovství světa výběr Švédska porazili. V základní skupině 2:1 a poté se odpíchli k zlepšeným výsledkům a postupu do semifinále. V něm se v sobotu opět utkají s Tre Kronor.

Foto: ČTK/AP

Tomáš Rolinek (uprostřed) se spoluhráči po gólu v zápase se Švédskem

Článek

Češi jsou mezi nejlepší čtveřicí na velkém turnaji poprvé od roku 2006, podceňovaný tým je tak blízko k jistotě medaile. Ve čtvrtfinále byli proti Finsku po většinu utkání lepší a nakonec dokázali odpovědět na rychlý gól Kontioly. V přesilovce vyrovnal Klepiš a v samostatných nájezdech rozhodl Marek.

Švédové na české hokejisty umějí, vyřadili je v play-off velkých turnajů čtyřikrát za sebou. Na olympiádě v Turíně zvítězili 7:3, ve finále MS 2006 vyhráli 4:0. Na šampionátu v Québeku Češi prohráli v osmifinálové skupině 3:5 a poté ve čtvrtfinále 2:3 v prodloužení. Loni v Bernu opět ve čtvrtfinále Švédsko vyhrálo 3:1.

Poslední dva duely ale vyhráli Češi, před zápasem na šampionátu v Německu svěřenci trenéra Růžičky uspěli proti domácím i na švédských LG Games. Nejproduktivnějším hokejistou Švédska je mladíček Paajarvi Svensson s osmi body (4+4).

Na vítězství českých hokejistů si můžete vsadit v kursu 2,4, na výhru Švédů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,4. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články