Hlavní obsah

Hokejisté jsou krůček od překvapivého zlata, poslední překážkou Rusové

Jediné vítězství dělí české hokejisty od překvapivého triumfu na mistrovství světa. Po čtvrtfinálovém penaltovém dramatu s Finskem musely i semifinále proti Švédsku rozhodnout samostatné nájezdy. Češi, kteří vyrovnali osm sekund před koncem, byli šťastnější a o zlato se utkají s Ruskem.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Čeští hokejisté se radují z postupu do finále mistrovství světa v Německu.

Článek

Český tým byl na šampionátu již několikrát postaven zády ke zdi s nutností uspět a pokaždé svůj úkol zvládl. Nesrazily jej na kolena porážky s norským outsiderem ani se Švýcarskem v osmifinálové skupině. Proti silným soupeřům se svěřenci trenéra Růžičky dokázali prosadit, porazili Kanadu, Finy a dvakrát i Švédy.

Nyní je čekají Rusové, kteří útočí na mistrovský hattrick. Našlapaný tým s hvězdami Ovečkinem, Malkinem a Kovalčukem se ale v semifinále natrápil na vítězství 2:1 nad domácími Němci. Ti dokonce vedli až do 32. minuty, kdy srovnal Malkin. V předposlední minutě rozhodl Dacjuk.

Od roku 1993 vyhráli Rusové proti českým hokejistům 53 zápasů z 94, sedm duelů skončilo nerozhodně. Naposledy ale na Švédských hrách vyhráli Češi 4:2. Góly stříleli Novotný, Koukal, Vampola a Červenka.

Na vítězství Ruska si můžete vsadit v kursu 1,63, na výhru českých hokejistů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,63. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,5.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama