Hlavní obsah

Montreal se trápí s brankářem Philadelphie, Letcům chybí k finále jediná výhra

Noční můrou je pro hokejisty Montrealu brankář Philadelphie Micahel Leighton. Minulý týden devětadvacetiletý gólman ve třech utkáních ze čtyř nedovolil soupeři skórovat a Letci tak mohou v pondělním pátém duelu stvrdit postup do finále NHL.

Foto: ČTK/AP

Hokejisté Philadelphie oslavují - ilustrační foto.

Článek

Rodák z ontarijské Petrolie má v play-off famózní čísla. Ze sedmi utkání prohrál jediné, úspěšnost zásahů má přes 95 procent a inkasuje v průměru 1,37 gólu za zápas. To vše ve své první sezóně ve Philadelphii, která si postup do play-off zajistila až v posledním utkání základní části. Leighton nahradil zraněnou jedničkou Bouchera v pátém utkání série proti Bostonu.

Ve čtvrtém utkání série si na něj nepřišel ani Mike Cammalleri, který s odstupem vede se 13 góly tabulku střelců vyřazovací části. Přes deset bodů v play-off získali ještě veteráni Gionta a Gomez, stejně jako česká hvězda Canadiens Tomáš Plekanec.

Letce táhnou opory Danny Briere (9+9) a kapitán Mike Richards (5+13), ve čtvrtém finále Východní konference zazářil mladý Claude Giroux. Toho si Philadelphia vybrala v prvním kole draftu 2006 a Kanaďan nyní důvěru splácí. V Montrealu se dvakrát trefil a zařídil tak vítězství 3:0. Montreal zklamal, na Leightona vyslal jen 17 střel, ve druhé třetině pak dokonce jedinou.

Subban zařídil jedinou výhru Montrealu 

První zápas série vyhrála Philadelphia jasně 6:0, i ve druhém duelu neinkasovala a zvítězila 3:0. První duel v Montrealu ovládli domácí 5:1, třikrát nahrával mladý bek Subban.

Na vítězství Philadelphie si můžete vsadit v kursu 2,05, na výhru Montrealu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,85. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,7.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články