Hlavní obsah

Francouzi se chystají na MS, k přípravě si pozvali Kostariku

Na mistrovství světa, kam se probojovali v kontroverzní baráži proti Irsku, se chystají fotbalisté Francie. Svěřenci trenéra Domenecha se v základní skupině vedle domácích Jihoafričanů utkají s Mexičany a Uruguayci. I proto si k přípravě desátý tým světa přizval reprezentaci Kostariky.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Francouzský fotbalista Thierry Henry přihrává na rozhodující gól spoluhráči Gallasovi poté, co zahrál rukou.

Článek

Francouzi se museli o účast na šampionátu porvat v baráži s Irskem, po vítězství 1:0 v Irsku se zdálo být jasno. Ostrovní celek ale překvapivě odvetu vyhrál stejným rozdílem a muselo se prodlužovat. V nastavení zahrál rukou Henry a následně přihrál Gallasovi na rozhodující gól. Sudí prohřešek nezahlédli a Irům zbyly oči pro pláč. V základní skupině před Francouzi skončili Srbové.

Domenech má k dispozici 23 fotbalistů, rozhodl se nepovolat náhradu za zraněného Lassanu Diarru. Hvězdami týmu jsou William Gallas (Arsenal), Florent Malouda (Chelsea), Thierry Henry (FC Barcelona) a Franck Ribéry (Bayern Mnichov).

Kostarika je v žebříčku FIFA na 45. místě před Skotskem. Na mistrovství světa se představila v letech 1990, 2002 a 2006. Letos se na šampionát neprobojovala. V posledním přátelském zápase prohrála 2:3 v argentinském San Juanu.

Na vítězství Francouzů si můžete vsadit v kursu 1,31, na výhru Kostariky vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 8,1. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,5.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama