Hlavní obsah

Loeb se v oblíbeném Portugalsku chystá na vítězný hattrick

Znáte vítěze Portugalské rallye od roku 2007? Pro motoristické nadšence jednoduchá odpověď – pokaždé zvítězil francouzský fenomén Sébastien Loeb. Pilot Citroënu je horkým favoritem i před startujícím šestým dílem mistrovství světa.

Foto: Muhammad Hamed, Reuters

Francouzský pilot Sebastien Loeb během Jordánské rallye

Článek

V Portugalsku se v rámci světového šampionátu jelo v letech 2007 a 2009, v obou případech se radoval Loeb. Ten je v čele průběžného pořadí, před druhým Jari-Mattim Latvalou má náskok 36 bodů.

Finský jezdec Fordu vyhrál minulou rallye na Novém Zélandu. Latvala nemá na Portugalsko dobré vzpomínky. Před rokem tam havaroval a jeho vůz se kutálel 150 metrů z prudkého svahu dolů. V pořadí týmů má Citroën (156) jen pětibodový náskok před Fordem (151), třetí Citroën Junior Team je o dalších 76 bodů zpět.

V Portugalsku se pojede 18 rychlostních zkoušek, jejichž celková délka je 355 kilometrů. Start a závěr obstará divácky atraktivní erzeta na fotbalovém stadiónu v Algarve.

Na vítězství Loeba v Portugalsku si můžete vsadit v kursu 1,65, na výhru Hirvonena vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,5. Kurs 8 mají Solberg, Latvala a Ogier.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama