Hlavní obsah

Nizozemci ladí formu proti dalšímu účastníkovi MS Ghaně

Souboj dvou účastníků mistrovství světa nabídne úterní příprava před šampionátem. Nizozemci se v Rotterdamu utkají s Ghanou, která se do Jihoafrické republiky rovněž podívá. Oba celky už představí definitivní kádr pro šampionát.

Článek

Nizozemci se ve skupině E utkají s Kamerunem, možná i proto se v přípravě střetnou s dalším africkým celkem. Tým „Oranjes“ se chystá na deváté MS, největšími úspěchy jsou finálové účasti v letech 1974 a 1978. V žebříčku FIFA jsou svěřenci trenéra van Marwijka na 4. místě. Ve středu Nizozemci porazili Mexiko díky dvěma gólům van Persieho 2:1.

Ghana se musí obejít bez své největší hvězdy – záložníka Chelsea Michaela Essiena. Ten se nestihl dát do pořádku po operaci kolene. Konečná nominace čtyřnásobného mistra Afriky přinesla kontroverzi. Vyřazení z širšího kádru neunesl záložník Laryea Kingston a chystal se napadnout srbského trenéra Rajevace. Tomu zabránil viceprezident svazu Pappoe.

V kádru je naopak Kevin-Prince Boateng, záložník Portsmouthu v mládežnických kategoriích reprezentoval Německo, za něž hraje jeho mladší bratr Jérome. Ghana se na MS představila jedinkrát, v roce 2006 v Německu porazila v základní skupině české fotbalisty.

Na vítězství Nizozemí si můžete vsadit v kursu 1,38, na výhru Ghany vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 6,8. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,2.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama