Hlavní obsah

Philadelphia hodlá srovnat finále, Jestřábi chtějí nakročit za triumfem

Tak lehké to mít nebudete, vzkázali hokejisté Philadelphie svému soupeři ve finále NHL Chicagu. Jestřábi totiž v play-off neprohráli sem zápasů v řadě a směřovali za Stanley Cupem. Letci se ovšem nevzdali a úvodní domácí zápas vyhráli. Opět před vlastními fanoušky mohou v noci na sobotu sérii vyrovnat.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Hokejisté Philadelphie se radují z vítězství nad Chicagem ve třetím finálovém utkání NHL.

Článek

Úvodní finále bylo nezvyklou houpačkou, v níž se oba celky střídaly ve vedení. Úspěšnější byli domácí Jestřábi, jimž vítězství zařídil gól slovenského útočníka Kopeckého ze 49. minuty. Dvakrát se trefil Brouwer, hostům nepomohly ani čtyři body (1+3) Briereho.

Zápas číslo dvě již obvykle dramatické boje v play-off připomínal víc. První gól zařídil Slovák Marián Hossa, jehož neuhlídal Lukáš Krajíček. Navíc za dalších 28 sekund překvapil Leightona bitkař Ben Eager, bývalý hráč Letců. Ti už jen snížili Gagném.

Třetí finále ve Philadelphii bylo ještě dramatičtější, rozuzlení po 60 minutách fanoušci neznali. V nastavení se prosadil Claude Giroux a zařídil Letcům vítězství 4:3. Mladý Kanaďan navíc v utkání přidal dvě asistence.

Na vítězství Philadelphie si můžete vsadit v kursu 2,3, na výhru Chicaga vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,45. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,7.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama