Hlavní obsah

Finále NHL srovnané, domácí hrad hájí hokejisté Chicaga

Jako by se finálová série Stanley Cupu zkrátila na tři vítězné zápasy. Po čtyřech duelech je totiž stav 2:2 na zápasy, když Chicago i Philadelphia vyhrály své domácí zápasy. Ten pátý hostí opět Jestřábi.

Foto: Shaun Best, Reuters

Hokejisté Philadelphie Danny Briere (vlevo), Jeff Carter (uprostřed) a brankář Michael Leighton se radují z vítězství nad Chicagem ve finále Stanley Cupu.

Článek

Chicago první dva duely vyhrálo, nejprve po divokém průběhu 6:5 (vítězný gól vstřelil Slovák Kopecký), poté už v dramatičtějším duelu udolalo Letce 2:1 (Hossa, Eager – Gagné).

Třetí finále ve Philadelphii se muselo prodlužovat za stavu 3:3. V 66. minutě se prosadil Claude Giroux a zařídil Letcům vítězství 4:3. Mladý Kanaďan navíc v utkání přidal dvě asistence.

Giroux se trefil i ve čtvrtém finále, ve 20. minutě uzavřel výbornou první třetinu Philadelphie. Letci vedli po prvních dvaceti minutách 3:1, vedle Girouxe se trefil i kapitán Richards a Carle. Za Jestřáby snižoval na průběžných 1:3 Sharp. Na 4:1 upravil Leino, Chicago zdramatizovalo utkání trefami Bollanda a Campbella. Do prázdné branky pečetil skóre 25 sekund před koncem Jeff Carter.

Na vítězství Chicaga si můžete vsadit v kursu 1,88, na výhru Philadelphie vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,2. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,75.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama