Hlavní obsah

Jestřábi mohou slavit triumf v NHL, po téměř padesáti letech

Dlouho čekají hokejisté Chicaga na vítězství v NHL. Naposledy se z triumfu v prestižní zámořské soutěži radovali v roce 1961, letos jim k zisku Stanley Cupu chybí jediná výhra. Tu mohou získat na ledě Philadelphie, která prohrává v sérii 2:3 na zápasy.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Hokejisté Chicaga se radují z vítězství

Článek

Finále odstartovalo divokou přestřelkou, na jejímž konci se z vítězství 6:5 radovalo Chicago. Jestřábi zvládli i druhý domácí zápas, výhru 2:1 jim zařídila trefa bývalého bitkaře Letců Eagera.

Philadelphia ale dokázala na svém ledě sérii srovnat. Nejprve se muselo prodlužovat, rozhodující trefu zařídil mladíček Giroux. Ten se prosadil i ve čtvrtém finále, které Letci získali poměrem 5:3.

Obvykle klíčový pátý duel opět přinesl na finále málo vídanou kanonádu, Chicago vyprovodilo Philadelphii 7:4. Dva góly a dvě asistence získal Bufyglien, hostující gólman Leighton střídal už po první třetině.

Na vítězství Philadelphie si můžete vsadit v kursu 2,3, na výhru Chicaga vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,57. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,8.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama