Hlavní obsah

Red Bull opět v kvalifikaci nejrychlejší, z pole position vyrazí Vettel

Stejně jako po sedmi z osmi letošních kvalifikací se z nejrychlejšího času radoval pilot stáje Red Bull. Před nedělní Velkou cenou Evropy si pole position vyjel Němec Sebastian Vettel, druhý byl jeho stájový kolega Mark Webber. Z druhé řady na okruh ve Valencii vyrazí Hamilton a Alonso.

Foto: Mark Horsburgh, Reuters

Sebastian Vettel ze stáje Red Bull - archivní foto

Článek

Vettel měl před Webberem náskok 75 tisícin sekundy, do závodu vyrazí z první pozice letos už počtvrté, trofej pro vítěze ale zvedl nad hlavu jen v Malajsii. Tam kvalifikaci vyhrál Webber.

Třetí čas zajel pilot stáje McLaren Lewis Hamilton. Brit je jediným jezdcem, který v probíhajícím ročníku narušil kvalifikační hegemonii Red Bullu. Před týdnem vyhrál lídr průběžného pořadí kvalifikaci v Kanadě a následně přidal druhý triumf v řadě. Předtím se radoval v Turecku, rovněž před stájovým kolegou Jensonem Buttonem.

Dařilo se vozům Ferrari, z druhé řady vyrazí domácí oblíbenec Fernando Alonso, Brazilec Felipe Massa zajel pátý čas. Naopak zklamal zkušený Němec Michael Schumacher, který s Mercedesem vyrazí do závodu až z 15. místa.

Na výsledky Velké ceny Evropy si můžete vsadit u Tipsportu.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama