Hlavní obsah

Cyklistická Tour de France startuje, ambice má i Kreuziger

Již 97. ročník slavné Tour de France zvedá svoji oponu. Tradiční cyklistický závod letos startuje v nizozemském Rotterdamu a slibuje zajímavou podívanou. Největším favoritem je španělský obhájce triumfu Alberto Contador, vítězně by se s Tour chtěl rozloučit její sedminásobný vítěz Lance Armstrong. V popředí by neměl chybět ani Roman Kreuziger.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Český cyklista Roman Kreuziger

Článek

Před rokem to bylo pořádné pozdvižení. Přestože byli Armstrong a Contador v jednom týmu, během Tour se jezdci Astany dostali do konfliktu. Letos je Armstrong lídrem stáje RadioShack.

Contador je skvělým vrchařem a větší počet kopců na trati by mu měl vyhovovat. Navíc je ve formě, vyhrál letos už tři etapové závody, včetně tradičního Paříž – Nice. Podporu by měl mít ve stájovém kolegovi Vinokurovovi, Kazach se na Tour vrací po dvouletém distanci za doping.

Roman Kreuziger loni skončil devátý a v elitní desítce by rád skončil i letos. Větší šance se dávají jeho stájovému kolegovi z Liquidas Ivanu Bassovi, který letos zvítězil na Giro d’Italia. Na jezdce čeká 3641 kilometrů v dvaceti etapách, cíl je 25. července v Paříži.

Největším favoritem je podle bookmakerů Tipsportu Contador s kursem 1,5, v kursu 7,5 si můžete vsadit na Andyho Schlecka. S kursem 11 na vítězství vyrazí do slavného závodu Armstrong, na celkový triumf Romana Kreuzigera si můžete vsadit v kursu 40.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama