Hlavní obsah

Vicemistr z Jablonce na úvod změří síly s Brnem

Před rokem fotbalisté Jablonce překvapivě bojovali až do závěru ligy o mistrovský titul a úspěšnou sezónu by si rádi zopakovali. Nový ročník zahájí soubojem proti Brnu, které skončilo až jedenácté. Utkají se celky, které mohou jít do soutěže v klidu po výsledkově vydařené letní přípravě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jablonecký Petr Pavlík (vlevo) v souboji s Milanem Petrželou z Plzně

Článek

Jablonec dokázal udržet osu kádru – obránce Drska a Pavlíka, záložníka Jarolíma i útočníky Lafatu s Pekhartem. Navíc přišly kvalitní posily v podobě ex-slávisty Krajčíka a Pitáka. Pod vedením kvalitního trenéra Komňackého by Severočeši rádi uspěli na všech frontách. Vedle ligy a domácího poháru je čeká i předkolo Evropské ligy. V přípravě Jablonec jen dvakrát prohrál.

Brno se po téměř dvaceti letech vrací k tradičnímu názvu Zbrojovka a rádo by napravilo nevydařenou loňskou sezónu a opět přitáhlo do hlediště diváky. Kapitánskou pásku Trousil předal veteránu Dostálkovi, který jako jediný z kádru ještě pamatuje třicetitisícové návštěvy z roků těsně po samotové revoluci. Místo Miroslava Beránka se na trenérský post vrací Karel Večeřa. Dlouhodobě je zraněný Šural, na marodce jsou i Tomáš Došek a bek Dřížďal. Příprava klubu vyšla, z devíti utkání prohrál jen s Libercem.

V minulé sezóně oba vzájemné zápasy vyhrál Jablonec, pokaždé mu stačil jediný vstřelený gól. Na podzim v Brně rozhodl Vošahlík už ve 20. minutě, koncem dubna rozhodl kanonýr Lafata. Vzájemná bilance je vzácně vyrovnaná, z 32 utkání Jablonec vyhrál 13 a Brno 14 při nerozhodném skóre 35:35.

Na vítězství Jablonce si můžete vsadit v kursu 1,62, na výhru Brna vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,81. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,5.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama