Hlavní obsah

Hockenheim se těší na domácí legendu Schumachera

Po roční přestávce se seriál mistrovství světa formule 1 vrací na Hockenheim. Tradiční okruh se od roku 2006 střídá v pořadatelství Velké ceny Německa s Nürbürgringem a největším lákadlem je návrat domácí legendy Michaela Schumachera.

Foto: Ahn Young-Joon, ČTK/AP

Zájem o osobu Michale Schumachera i přes nepřesvědčivé výkony neopadá.

Článek

Sedminásobný mistr světa ovšem po návratu z důchodu nezáří, jak někteří očekávali. V hodnocení MS je až devátý s 36 body a na stájového kolegu Nico Rosberga ztrácí propastných 54 bodů. V Hockenheimu ovšem od roku 2002 vyhrál jednačtyřicetiletý „Schumi“ třikrát.

V čele šampionát je dvojice McLarenu, Brit Lewis Hamilton má před krajanem a úřadujícím mistrem světa Jensonem Buttonem dvanáctibodový náskok. Třetí Webber z Red Bullu ztrácí na Buttona pět bodů.

Poslední závod na Hockenheimu vyhrál v roce 2008 Hamilton, minulý závod aktuální sezóny v Silverstonu pro sebe získal Webber.

Největším favoritem závodu je podle bookmakerů Tipsportu Sebastian Vettel z Red Bullu (kurs 2,5), následován stájovým kolegou Webberem (3,5). Za nimi je Hamilton z McLarenu (5) a Alonso (7). Na Schumachera si můžete vsadit v kursu 40.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama