Hlavní obsah

Boleslav potvrzuje úspěšný start proti Budějovicím

První zápas nové sezóny fotbalisté Mladé Boleslavi zvládli. Na hřišti nováčka z Ústí nad Labem zvítězili 2:0 a tříbodový zisk by rádi potvrdili i v úvodním domácím duelu. Přivítají České Budějovice, které na úvod Gambrinus ligy remizovaly s Libercem.

Foto: Miroslav Rada, ČTK

Radost hráčů Mladé Boleslavi z branky v Ústí nad Labem (zleva) Václav Kalina, Alexandre Mendy a autor trefy Ludovic Sylvestre.

Článek

Mladá Boleslav v prvním kole využila nezkušenosti nováčka z Ústí nad Labem, nyní ofenzivní Středočechy čeká těžší oříšek. V minulé sezóně svěřenci trenéra Stannera nasázeli protivníkům 47 gólů, jen Olomouc byla lepší (49 branek). Zranění jsou Kúdela, Kysela a Zahustel.

České Budějovice ovšem spoléhají na pevnou defenzívu, kterou na úvod ligy nedokázal překonat Liberec. Zároveň ale mají Jihočeši problémy se střílením gólů. V minulé sezóně společně sestupujícím Kladnem vstřelili jen 24 gólů, tedy v průměru méně než jeden za zápas. Hrát nebudou Leština a Stráský.

V minulé sezóně Boleslav vyhrála v Českých Budějovicích, dvakrát se při vítězství 3:1 trefil Marek Kulič. Jarní odveta skončila těsným úspěchem domácích, jediný gól vstřelil už v 16. minutě Volešák. Z deseti vzájemných utkání Budějovice porazily Boleslav jen dvakrát.

Na vítězství Mladé Boleslavi si můžete vsadit v kursu 1,65, na výhru Českých Budějovic vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,56. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,5.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama