Hlavní obsah

Sparta hostí Slovácko, chce se rehabilitovat za blamáž

S cílem odčinit porážku v úvodním kole jdou do sobotního duelu Gambrinus ligy proti Slovácku fotbalisté Sparty. Pražané překvapivě před týdnem prohráli na hřišti nováčka z Hradce Králové a neradi by opět klopýtli. Slovácko ovšem rozneslo Teplice a po prvním kole vévodilo tabulce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bony Wilfried ze Sparty (vpravo) si kryje míč před René Formánkem ze Slovácka.

Článek

Sparta v Hradci Králové zklamala, její obrana bez distancovaného kapitána Tomáše Řepky inkasovala již po čtvrthodině. Tomáš Rezek hlavou zužitkoval centr Fischera. Pražané dokázali odpovědět v 55. minutě, rychlý brejk zakončil Bony Wilfried. Nadšeně hrající Východočeši ovšem o šest minut později Václavem Pilařem rozhodli o své výhře. Kouč Chovanec může šetřit vybrané opory na úterní duel proti Poznani.

Slovácko proti v minulé sezóně čtvrtým Teplicím předvedlo svoji pohodu. Petr Švancara ve 36. minutě otevřel technickou střelou skóre, po hodině hry z penalty potrestal faul stopera Kleina na Volešáka. Skóre uzavřel Martin Kuncl. Zraněný je Cleber.

V minulé sezóně oba vzájemné zápasy vyhrála Sparta. Nejprve na Slovácku zvítězila gólem Holendy, doma pak Pražané soupeře rozstříleli 4:0. Dvakrát se trefil Wilfried, jednou pak Žofčák a Kušnír. Posledních pět vzájemných utkání Sparta vyhrála.

Na vítězství Sparty si můžete vsadit v kursu 1,23, na výhru Slovácka vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 9,8. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 5,1.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama