Hlavní obsah

Hamburk na úvod bundesligy hostí ve šlágru vicemistra Schalke

Jednoznačným tahákem úvodního kola bundesligy je souboj fotbalistů Hamburku s druhým celkem minulého ročníku Schalke 04. A chystá se i souboj skvělých kanonýrů posledních let. Domácí již v minulé sezóně ulovili nizozemského šutéra van Nistelrooije, celek z Gelsenkirchenu zase nedávno získal ikonu Realu Madrid Raúla Gonzaleze.

Foto: Morris Mac Matzen, Reuters

Český záložník Hamburku David Jarolím oslavuje branku do sítě Anderlechtu Brusel.

Článek

Hamburk v minulé sezóně nepotvrdil dobrý start, ještě po 18. kole byl čtvrtý se čtyřbodovou ztrátou na první Leverkusen. Na jaře ale klopýtal a propadl se tabulkou až na sedmé místo. Ze Schalke přišla defenzivní opora Westermann, společně s Drobným z Herthy Berlín zamířil do HSV Gojko Kačar. Po operaci kolene je Romeo Castelen. Do Manchesteru City odešel Jerome Boateng, do Eindhovenu pak Marcus Berg.

Schalke po úspěšné sezóně obměnilo kádr, odešli Asamoah, Kurányi, Rafinha a na hostování do Kaiserslauternu i český fotbalista Jan Morávek. „Bundesliga je pro mě obrovskou výzvou, na kterou se moc těším. Góly by mi měly zvednout sebevědomí, hlavně chci být prospěšný týmů,“ nechal se slyšet Raúl. Obranu by měl zpevnit zkušený Metzelder, který v posledních letech bojoval se zraněními.

V minulém ročníku přinesly dva vzájemné ligové zápasy dohromady deset gólů. Na podzim Hamburk vedl v Gelsenkirchenu po poločase 2:0, po hodině hry ale bylo vyrovnáno. V 80. minutě vstřelil svůj druhý gól Berg, domácím zajistila remízu trefa Kurányiho – rovněž druhá v utkání. Na jaře pak zase remízu 2:2 zachraňoval Hamburku gól Pitroipy ze 77. minuty.

Na vítězství Hamburku si můžete vsadit v kursu 2,28, na výhru Schalke vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,05. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,11.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články