Hlavní obsah

Sparta po propadáku v Lize mistrů hostí rozjetou Plzeň

Sny o Lize mistrů nejspíše fotbalistům Sparty mizí v dáli, domácí porážka se Žilinou 0:2 příliš šancí do odvety nedává. Český mistr se navíc musí otáčet i v domácí soutěži, na vlastním hřišti přivítá rozjetou Plzeň. Západočeši vedou tabulku, Sparta na ně ztrácí čtyři body.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský Jan Rezek "baletí" k brance Slovácka.

Článek

Sparta v minulém kole poprvé v sezóně bodovala venku, přivezla si těsné vítězství 1:0 z Příbrami. Jediný gól vstřelil Bony Wilfried. Letenští doma porazili Slovácko i Ostravu, proti Plzni budou postrádat Kladrubského. Ten byl v Příbrami vyloučený. Po třízápasovém trestu se naopak vrací stoper Řepka.

Plzeň start ligy zastihl v parádní formě. Jen s Olomoucí svěřenci trenéra Vrby remizovali, zbývající čtyři zápasy vyhráli. A navíc již soupeřům nastříleli 13 gólů. Po zranění brankářské jedničky Ticháčka získala Plzeň z Kladna na hostování Romana Pavlíka, z Bánské Bystrice přišel slovenský reprezentant do 21 let Michal Ďuriš.

V minulé sezóně skončil vzájemný zápas na Letné bez branek, jarní odveta ve Štruncových sadech se oba týmy rozešly po remíze 2:2. Plzeň poslal do vedení ve 48. minutě Bakoš, v 83. minutě srovnal Wilfried a o pět minut později poslal Spartu do vedení Kucka. Domácí srovnali Rajtoralem v poslední minutě. Sparta na Plzeň umí zahrát, porazila jí v 19 z 26 utkání. Včetně v letošním Superpoháru.

Na vítězství Sparty si můžete vsadit v kursu 1,65, na výhru Plzně vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,56. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,5.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama