Hlavní obsah

Ostrava hodlá po reprezentační pauze ukončit krizi v Liberci

Reprezentační přestávku potřebovali fotbalisté Ostravy jako sůl. Jeden ze spolufavoritů ročníku se v úvodních kolech trápí a v tabulce je na předposledním místě. Ukončit krizi se Ostrava pokusí v páteční předehrávce v Liberci.

Foto: Drahoslav Ramík, ČTK

Trenér Baníku Ostrava Miroslav Koubek

Článek

Dvanáctý Liberec ale na tom není o moc lépe. Ze sedmi zápasů vyhrál jediný, ale zase překvapivě na trávníku Slavie. Před Ostravou má jen dvoubodový náskok. Alarmující je zejména bilance na domácím hřišti, v níž jsou Severočeši nejhorší v lize. Jako jediní ještě před vlastními fanoušky nevyhráli, získali pouhé dva body. V minulém kole svěřenci trenéra Petříka prohráli v Mladé Boleslavi 1:3, jejich jediný gól dal reprezentant Štajner. Od 23. minuty hráli hosté bez vyloučeného Keliče.

Ostrava před pauzou prohrála doma s Teplicemi, jediný gól vstřelil v úvodu druhé půle Mareš. Rezignaci nabídl trenér Koubek, klubové vedení ji ale nepřijalo. Baník trápí ofenzíva, pět vstřelených gólů je málo. Horší je v tomto ohledu jen Příbram (3). Mimo svůj stadion dokonce Ostrava ještě neskórovala, ve třech utkáních získala jen bod v Příbrami.

V minulé sezoně oba vzájemné zápasy vyhrál Baník 1:0. Na podzim v Ostravě rozhodl Mičola, na jaře na severu Čech pak zařídil výhru přesnou hlavičkou Neves.

Na vítězství Liberce si můžete vsadit v kursu 2,05, na výhru Ostravy vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,45. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama