Hlavní obsah

Pittsburgh startuje sezónu NFL soubojem s Atlantou

Napravit nevydařenou loňskou sezónu chtějí američtí fotbalisté Pittsburghu. Ocelářům těsně unikl postup do play-off a nemohli tak obhajovat titul z předminulého ročníku. Ten nový zahájí zápasem proti Atlantě.

Článek

Pittsburgh starty sezóny umí, usiluje již o osmé vítězství v řadě. To je aktuálně nejdelší série v NFL. O zápis do klubových historických tabulek bude usilovat hvězdný Hines Ward, jemuž chybí jediný touchdown k vyrovnání výkonu Jeromeho Bettise (80 touchdownů) na druhém místě klubové historie. Navíc pokud získá 53 yardů, stane se prvním hráčem Steelers, který v kariéře zaznamená 11000 yardů.

Po loňských zdravotních lapáliích je zpět opora obrany Troy Polamalu, naopak pro disciplinární trest nemůže hrát první rozehrávač Ben Roethlisberger. Do New Yorku byl vyměněn Santonio Holmes.

V poslední přípravě prohrála v Pittsburghu 3:19 Carolina, hvězdou zápasu byl domácí kopáč Jeff Reed. Ten nejprve otevřel skóre, po touchdownu Emmanuela Sanderse ještě do přestávky dalším kopem zvýšil na 13:0. Znovu byl úspěšný i ve třetí čtvrtině a po korekci Johna Kasaye uzavřel skóre na 19:3.

Vzájemné bilanci dominuje Pittsburgh 

Atlanta stejně jako domácí vyhrála poslední tři zápasy minulé sezóny, přesto to na postup do vyřazovací části nestačilo.

Oba týmy se utkávají již od roku 1966 a vzájemné bilanci jasně dominuje Pittsburgh. Vyhrál 11 ze 14 utkání, Atlanta se radovala jen dvakrát. V Pittsburghu ovšem ani jednou nevyhrála. V posledním vzájemném v říjnu 2006 utkání Falcons doma porazili Steelers 41:38 po prodloužení.

Na vítězství Pittsburghu si můžete vsadit v kursu 1,95, na výhru Atlanty vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,85. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 14.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama