Hlavní obsah

První hokejová liga startuje, favorizovaný Chomutov přivítá Vrchlabí

Stejně jako v minulé sezoně má startující první hokejová liga dva hlavní favority. Do finále by se podle bookmakerů měli opět probít Chomutov a Ústí nad Labem. Prvně zmíněný se na úvod ročníku utká s Vrchlabím.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radek Duda (vlevo) oslavuje trefu proti Mladé Boleslavi

Článek

Chomutov loni druhou nejvyšší soutěž vyhrál, v baráži ale nestačil na Mladou Boleslav. Novým trenérem je ex-budějovický Jaroslav Liška, který má nově k dispozici zkušeného beka Jan Bendu, ex-kladenského útočníka Tomáše Hornu, ze Sparty přišel Zbyněk Hrdel, z Pardubic pak veterán David Havíř.

Vrchlabí spoléhá na Lukáše Krále, který s 65 body (25+40) vyhrál klubovou produktivitu minulé sezony. Nejlepším střelcem byl Lukáš Valko (30 gólů). Z Litvínova na hostování přišel bek Lukáš Poživil, z Plzně pak Tomáš Pácal.

Vzájemným zápasům jasně dominuje Chomutov, zvítězil ve 12 ze 14.

Soutěž čeká nový model. Nejprve se celky střetnou dvoukolově každý s každým, pak se liga rozdělí na dvě části – skupinu o 1.-8. místo a o 9.-16. místo. Po dalších čtrnácti zápasech nejlepších dvanáct týmů postoupí do play-off.

Na vítězství Chomutova si můžete vsadit v kursu 1,3, na výhru Vrchlabí vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 6,5. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 5.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama