Hlavní obsah

Novou arénu v Pittsburghu otevřou Tučňáci soubojem s Detroitem

Těžko mohli mít hokejisté Pittsburghu vhodnějšího soupeře na úvodní duel ve své nové hale Consol Energy Center. V přípravě na nový ročník NHL se Tučňáci utkají s Detroitem, s nímž se střetli ve finále v play-off ve dvou z posledních tří sezon.

Foto: Keith Srakocic, ČTK/AP

Hokejista Detroitu Kris Draper (vlevo) brání kapitána Pittsburghu Sidney Crosbyho - archivní foto.

Článek

Pittsburgh přes léto prošel značnou proměnou. Ztratil hvězdného beka Gončara, odešli i zkušení Guerin, Ponikarovsky, Fedotěnko, Eaton, McKee a Leopold. Naopak novými letními akvizicemi jsou český bek Zbyněk Michálek, produktivní obránce Paul Martin a důrazný Asham. Zraněného Jordana Staala by měl v úvodu sezony nahradit Comrie, šanci může dostat mladíček Tangradi.

Do Detroitu přišel veterán Salei, naopak kariéru ukončil osmačtyřicetiletý Chris Chelios. Zpět je i další dlouholetá opora Red Wings Maltby. V minulém ročníku klubovou produktivitu vyhráli se 70 body Dacjuk a Zetterberg. Zraněný je Draper.

Na vítězství Pittsburghu si můžete vsadit v kursu 2,1, na výhru Detroitu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,75. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,7.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama