Hlavní obsah

Mistrovské Pardubice míří na led vedoucích Vítkovic

Přestože jim před sezonou málokdo věřil, hokejisté Vítkovic dokázali překvapit. Tým, který opustilo několik opor, je po sedmi kolech v čele Tipsport extraligy. V úterním duelu přivítají Ostravané v repríze posledního finále mistrovské Pardubice.

Foto: Petr Horník, Právo

Slávista Tomáš Svoboda (v bílém) padá na led po střetu s vítkovickým dvojblokem Voráček, Svačina.

Článek

Vítkovice v minulém kole zvítězily v Kladně 5:3, dva góly a asistenci si připsal Vrána. Ostravané se mohou pochlubit nejproduktivnějším útokem v extralize, v sedmi duelech nastříleli soupeřům 24 gólů. Navíc jen 14x inkasovali, podobně se daří právě jen hokejistům Pardubic.

Východočeši ovšem vstřelili jen 14 gólů, což je nejhorší statistika z extraligové čtrnáctky. Není se tak co divit, že nejproduktivnějším hokejistou je s pouhými pěti body Martin Bartek. Naposledy Východočeši prohráli s Plzní 2:3 po samostatných nájezdech.

V minulé sezoně Pardubice porazily Vítkovice ve třech ze čtyř utkání základní části, jednou z toho dokonce po kanonádě 10:3. Ve finále vyhráli Východočeši všechny čtyři duely.

Na vítězství Vítkovic si můžete vsadit v kursu 2,05, na výhru Pardubic vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,64. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,1.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama