Hlavní obsah

Panteři se pokusí k play-off přiblížit v Montrealu

Nadmíru spokojení mohou být se startem nového ročníku NHL fanoušci Montrealu. Tradiční kanadský klub se vyhřívá na čele Východní konference, sedm z úvodních desíti zápasů vyhrál. Právě na ledě Canadiens se pokusí hokejisté Floridy odrazit k lepšímu postavení v tabulce.

Foto: Christinne Muschi , Reuters

Hokejový útočník Montrealu Tomáš Plekanec

Článek

Montreal doma vyhrál tři zápasy z pěti a veze se na vítězné vlně. Naposledy před vlastními fanoušky Canadiens porazili NY Islanders 5:3, gólem a asistencí k tomu přispěl Tomáš Plekanec. Český útočník je s desíti body (5+5) v klubové produktivitě druhý za Andrejem Kosticynem (6+4). Bek Jaroslav Špaček má na svém kontě dvě přihrávky.

Florida na ledě soupeřů prohrála čtyři zápasy z pěti, naposledy nestačila v Ottawě na trápící se Senátory. Ti rozhodli o svém vítězství 5:3 třemi góly ve druhém dějství. Góly Panterů vstřelili McCabe, Higgins a Santorelli. Brankář Tomáš Vokoun má úspěšnost zásahů 91 procent a průměr inkasovaných gólů na zápas 2,58. Nejproduktivnější z trojice český útočníků je Rostislav Olesz (2+3), Radek Dvořák má bilanci 3+1 a Michael Frolík pak získal dvě asistence.

V minulé sezoně se oba týmy střetly čtyřikrát, tři vzájemné duely vyhrál Montreal.

Na vítězství Montrealu si můžete vsadit v kursu 1,85, na výhru Floridy vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,25. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,8.

Reklama