Hlavní obsah

České Budějovice hostí Mladou Boleslav, ta potřebuje bodovat

Doma silné České Budějovice hostí v pondělní dohrávce 16. kola Gambrinus ligy Mladou Boleslav. A oba týmy potřebují bodovat. Jihočeši by rádi upevnili svoji pozici ve středu tabulky, hosté se pak snaží udržet kontakt s pronásledovateli dvojice Plzeň –Sparta.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Mladoboleslavský kapitán Kulič se raduje ze svého gólu - archivní foto.

Článek

České Budějovice před vlastními fanoušky prohrály jediný zápas – s vedoucí Plzní. Jinak získaly v sedmi zápasech 14 bodů – porazila i mistrovskou Spartu. Navíc mají Jihočeši doma pevnou obranu, po sedmi duelech mají skóre 6:5. Naposledy ale prohráli vysoko 1:5 v Olomouci, jediný gól vstřelil Otepka. Navíc nezvládli domácí pohárovou odvetu proti Teplicím. Hrát pro disciplinární trest nemůže Lencevič.

Mladá Boleslav venku zremizovala čtyři ze sedmi zápasů při značně minimalistickém skóre 5:6. Naposledy Středočeši podlehli Slovácku 2:3, góly vstřelili Kulič a Kysela. Na marodce jsou Chramosta Kulič.

Na konci července se oba celky rozešly po remíze 1:1. Skóre otevřel v 19. minutě Táborský, po přestávce vyrovnal českobudějovický Benát. Na jihu Čech Mladá Boleslav přes šest let neprohrála, tři z posledních pěti duelů skončily nerozhodně.

Na vítězství Českých Budějovic si můžete vsadit v kursu 2,8, na výhru Mladé Boleslavi vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,6. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,85.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama