Hlavní obsah

Sparta se opět může přiblížit Plzni, potřebuje porazit Budějovice

Využít nečekaného zaváhání vedoucí Plzně mohou v neděli fotbalisté Sparty. Pokud obhájce titulu porazí České Budějovice, bude na Západočechy před zimní přestávkou ztrácet jen čtyři body. Navíc Sparta má soupeři co oplácet, prvního srpna na jihu Čech prohrála.

Foto: Valentin Flauraud, Reuters

Oslava vítězství v Lausanne. Bony Wilfried nese na ramenou kapitána Sparty Tomáše Řepku.

Článek

Sparta od překvapivé porážky s Teplicemi v polovině října vyhrála všechny čtyři zápasy a postupně stáhla hrozivý náskok vedoucí Plzně. Letenští v minulém kole uspěli na Slovácku, výhru 2:0 jim zařídily africké posily Wilfried (z penalty) a Kweuke.

České Budějovice jsou nejhorším týmem na trávníku soupeřů, v osmi utkáních získaly jen čtyři body za remízy. Naposledy Jihočeši podlehli Mladé Boleslavi 1:3, jejich jediný gól vstřelil v 83. minutě Otepka z penalty.

První srpnový den měly důvod k radosti České Budějovice, porazily totiž mistra 1:0. Jediný gól vstřelil v 63. minutě Jarabica. Jihočeši vyhráli na Spartě jedinkrát, v roce 1993 gólem současného sportovního ředitele Karla Poborského.

Na vítězství Sparty si můžete vsadit v kursu 1,2, na výhru Č. Budějovic vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 10,5. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 5,5.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama