Hlavní obsah

Po čtvrtfinálovém dramatu hrají florbalisté o finále s Finskem

Domácí reprezentace je semifinálovým soupeřem českých florbalistů na mistrovství světa. Český výběr se nadřel na postup v souboji proti Estonsku, Finové coby obhájci zlata neměli problémy s Lotyšskem.

Foto: ČFbU

Český florbalista Milan Fridrich v souboji s Estoncem Thomssonem.

Článek

Finové čtvrtfinálovému soupeři nastříleli 12 gólů, hattrick zaznamenal Mika Kohonen. Lotyši se první třetinu drželi, po šestigólové smršti ve druhém dějství již favorit exceloval.

Češi ve čtvrtfinále překvapivě rychle prohrávali, vyrovnání zařídil až ve 35. minutě Garčar. Estonci šli znovu do vedení po gólu Markuse, 104 sekund před koncem poslal Sladký zápas do prodloužení. To rozhodnutí nepřineslo, v samostatných nájezdech už svěřenci trenéra Trnavského dominovali 4:1.

Finové v probíhající sezoně dvakrát český výběr vysoko porazili – v září na turnaji v Polsku 9:2 a na Euro Floorball Tour Espoo 8:1. Z 24 vzájemných duelů Češi porazili Finy jedinkrát (v základní skupině MS 2002), ve dvou případech se oba celky rozešly po remíze. Zbývajících 21 utkání seveřané vyhráli.

Na vítězství Finska si můžete vsadit v kursu 1,1, na výhru českých florbalistů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 10,5. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 9,5.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama