Hlavní obsah

Rozjetý Pittsburgh se pokusí zastavit Bufallo

Jedenáct zápasů v řadě vyhráli hokejisté Pittsburghu, což je druhý nejlepší výkon v klubové historii. Tučňáci se tak s 42 body posunuli do čela celé NHL. Zastavit jejich spanilou jízdu se v sobotu pokusí Buffalo. Šavle bojují na hraně postupu do play-off o každý bod.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Sidney Crosby (vpravo) se raduje z gólu v síti Islanders.

Článek

Buffalo naposledy porazilo San Jose 6:3, po dvou gólech vstřelili Gaustad a Vanek. V čele týmové produktivity je Derek Roy s 28 body, o čtyři body méně má Rakušan Thomas Vanek. Na marodce jsou Rob Niedermayer a Shaone Morrisson.

Pittsburgh táhne jako správný kapitán Sidney Crosby, mladý Kanaďan bodoval v posledních 17 zápasech (20+15). Není tak divu, že s 50 body (26+24) je v čele kanadského bodování i střelecké tabulky NHL. Naposledy Penguins porazili Toronto 5:2 i díky dvěma Crosbyho gólům.

V probíhající sezoně se oba celky již utkaly, před dvěma týdny Pittsburgh zvítězil v Buffalu 1:0. Jediný gól vstřelil Dupuis, čisté konto vychytal Fleury.

Na vítězství Buffala si můžete vsadit v kursu 2,5, na výhru Pittsburghu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,25. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,7.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama