Hlavní obsah

Sparta vs. Slavia, to je i souboj Chovance s Jarolímem

Pouhý den zbývá do nejsledovanějšího zápasu české fotbalové ligy. V dohrávce 23. kola Gambrinus ligy přivítá první Slavia svého nejbližšího pronásledovatele Spartu. Pražské derby pokaždé vzbuzuje spoustu emocí a nejinak tomu bude i letos. Pokud sešívaní uspějí, budou mít téměř jistotu obhajoby titulu. V trenérském souboji změří síly slávista Karel Jarolím se sparťanem Jozefem Chovancem.

Článek

Další úspěch může získat trenér Jarolím, po jehož příchodu vršovický klub zahájil cestu vzhůru. Bývalý kreativní záložník vládne Slavii tvrdou ruku a nebojí se dát příležitost mladíkům i jinde problémovým fotbalistům. Své by o tom mohli vyprávět Martin Abraham, Pavel Fořt a naposledy i Aleš Besta. Jen loňského příchodu Abrahama kouč lituje, impulzivní fotbalista ve Slavii dlouho nevydržel.

Výborné výsledky v posledních letech nezůstaly bez povšimnutí a Jarolím je jedním z kandidátů na post reprezentačního trenéra. Toto téma je pro slávistického lodivoda do konce sezóny tabu, o příchodu Jarolíma k národnímu celku se spekulovalo už loni v létě. Koncem března byl dvaapadesátiletý Jarolím v rámci ankety Fotbalista roku poprvé v kariéře vyhlášen nejlepším českým trenérem.

Devětapadesátiletý Jozef Chovanec je dlouholetou ikonou letenského celku, s níž jako hráč získal osm mistrovských titulů. Bývalý reprezentační trenér (1998-2002) a klubový prezident se po podzimní rezignaci Vítězslava Lavičky posadil sám na lavičku a jako hlavní kouč vede Spartu v zápasech. Jako trenér dovedl rodák z Povážské Bystrice Spartu ke dvěma titulům (1996 a 1997).

Slavia doma se Spartou prohrála naposledy v sezóně 2003/04 a ráda by potvrdila podzimní vysoké vítězství v Axa Aréně 4:1.

Na vítězství Slavie si můžete vsadit v kursu 2,2, na výhru Sparty vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,21. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,9.

Reklama