Hlavní obsah

Derby je tady, který z českých gigantů se bude radovat?

PRAHA

Den D je tady. Nejočekávanější zápas jarní části Gambrinus ligy mezi Slavií a Spartou bude mít za několik hodin vítěze. Slavia může v případě vítězství v 269. derby zvýšit náskok na čele na těžko dostižných 14 bodů. Po pondělní dohrávce 23. kola Gambrinus ligy bude každý tým moci získat maximálně 21 bodů. Vyprodaný zápas v Edenu budou provázet přísná bezpečnostní opatření.

Článek

Matematika je tak jednoduchá, pokud Slavia zvítězí, stačí jí k jistotě titulu tři výhry ve zbývajícím průběhu soutěže. Samozřejmě za předpokladu, že její pronásledovatelé vyhrají všech sedm duelů.

Oba celky řeší problém s ofenzívou. Slavia nedala gól v posledních dvou soutěžních zápasech, po prohře 0:1 v Olomouci neuspěla v pohárovém utkání ve Zlíně. Přitom v lize nastřílela už 44 gólů, což je o devět gólů více než druhá nejproduktivnější Sparta.

Ta ale také příliš nezáří. Minulé kolo GL doma remizovala s Libercem 1:1, v minulém týdnu uhrála bezbrankovou remízu v úvodním čtvrtfinále Poháru ČMFS proti Plzni. Poslední venkovní zápas letenských skončil remízou 0:0 v Teplicích.

Sparta na Slavii nevyhrála pět let 

Na svém stadiónu v Edenu v lize neprohrála a letos neztratila ani bod. Podzimní zápas na Letné Sparta prohrála vysoko 1:4, naposledy Slavia doma Spartě podlehla v sezóně 2003/04.

Sparťané, kteří se rvou o konečné druhé místo, budou s jistotou postrádat distancovaného Kušníra, domácí opět zraněného veterána Šmicra a další zdravotně indisponované Černého, Litteriho a Kaufmanna.

Na vítězství Slavie si můžete vsadit v kursu 2,2, na výhru Sparty vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,21. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,9.

Reklama